Voor megacaps het meeste betaald in de metaalsector

We zien binnen de metaal een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 4 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Trans-Siberian Gold, Alacer Gold en Acacia Mining. Relatief grote verliezen waren er voor Nyrstar NV, Ferroglobe en Firestone Diamonds.

Kerncijfers metaal

beurskoers

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

historische koersen

Binnen de sector zien we bij de koers/winst-verhoudingen een diffuus beeld. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 703 het meeste. De smallcaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Tharisa, Chamberlin en Hochschild Mining zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Ryerson Holding, En+ en Ramaco Resources.

Hoogste dividendrendementen metaal

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 1,6 procent aantrekkelijk te noemen. Eregli Demir ve Celik Fabrikalari TAS, AK Alrosa PAO en Alumetal SA bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.