In de chemiesector de smallcaps aan kop qua dividend

We zien binnen de chemie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds juli vorig jaar koerst de sector ruim 7 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere aXichem AB (publ), Directa Plus en Nabaltec AG. Relatief grote verliezen waren er voor Taronis Technologies, Carclo en AgroFresh Solutions.

Kerncijfers chemie

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 23 het meeste. De smallcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. aXichem AB (publ), Zotefoams en Treatt zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Advanced Emissions Solutions, Soda Sanayii AS en Chemours Co.

Hoogste dividendrendementen chemie

financiele analyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 2,3 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere CVR Partners LP, PCC Rokita SA en Advanced Emissions Solutions.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.