Voor smallcaps het meeste betaald in de verzekeraarssector

We zien binnen de verzekeraars een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds augustus vorig jaar koerst de sector ruim 2 procent hoger. Bij de stijgers zien we onder andere eHealth, April SA en Goosehead Insurance. Relatief grote verliezen waren er voor Saga, Kingstone Companies en Fednat Holding Co.

Kerncijfers verzekeraars

fundamantele data

De afgelopen tijd zien we vooral bij de megacaps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De smallcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Phoenix Solar Holdings, Admiral en Curtis Banks zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Brighthouse Financial, Genworth Financial en Unum Group.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

aandelenanalyse

Het gemiddelde dividendrendement is met zo'n 3 procent aantrekkelijk te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Aegon NV, Sampo en Powszechny Zaklad Ubezpieczen SA.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.