Intel underperformt dit jaar halfgeleiders sector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een min van 1 procent één van de slechtere aandelen van de halfgeleiders sector. Het doorsnee aandeel uit de halfgeleiders sector leverde de dit jaar een winst op van 22 procent. Overige slecht presterende aandelen uit de peergroup zijn onder andere Parkervision, Ideal Power Inc. en Enphase Energy Inc. Bij de sectorwinnaars horen onder andere Data I/O Corp, Empresa Distribuidora Y Comercializadora en Electro Scientific Industries.

Rendementen Intel versus halfgeleiders sector

aandelenanalyse

Buy & hold rendementen aandeel Intel over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een forse winst van 51 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een winst van 36 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel hoger.

Kerncijfers Amerikaanse halfgeleiders sector

koersgrafieken

De sector kost nu 38 maal de winst per aandeel. De sector noteert op 5,27 maal de boekwaarde per aandeel. Sinds 2012 heeft de sector een winst van ruim 147 procent en sinds 2007 een winst van 144 procent.

Gezien de de analistentaxaties zouden zowel de omzet als het nettoresultaat op het hoogste niveau in jaren uitkomen. De omzet van Intel over dit jaar komt uit op 61,36 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar historie zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2016 toen de omzet 59,39 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2017

fundamenteel onderzoek

De meeste analisten gaan voor 2017 uit van een recordnettowinst van een 14,55 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analistenconsensus een winst per aandeel van 3,01 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 11,9 uit.

Fors dividend Intel

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,08 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3,02 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een nihile 0,24 procent.

Meest recente koersdoelen rond de 39 dollar

Jefferies & Co., ER Capital en Deutsche Bank gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt Intel 's beurswaarde 169,2 miljard dollar.

Historische koersen Intel afgelopen 10 jaar

fundamenteel onderzoek intel

Het aandeel sloot woensdag op 35,81 dollar.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.