Aandeel Lonmin dit jaar bij achterblijvers in herstellende mijnbouwsector

Het aandeel is vanaf begin dit jaar met een aanzienlijke min van 43 procent één van de slechtere aandelen in haar sector. Het gemiddelde aandeel uit de mijnbouwsector leverde de dit jaar een winst op van 12 procent. Andere slecht presterende vakgenoten uit de sector zijn onder andere Primero Mining Corp, Avocet Mining PLC en Avocet Mining . Bij de sectorwinnaars horen onder andere Peabody Energy , JSW en Mechel Steel Group Oao.

Rendementen Lonmin versus mijnbouwsector

historische koersen

Buy & hold rendementen aandeel Lonmin over diverse periodes, exclusief dividendrendementen

Beleggers die het aandeel in 2007 kochten staan nu op een stevig verlies van 100 procent. Sinds 2012 staat het aandeel op een verlies van maar liefst 98 procent. Ook over de afgelopen 3 jaar staat het aandeel lager.

Kerncijfers Europese mijnbouwsector

aandelenanalyses

Gemiddeld wordt voor een aandeel nu 83 maal de winst per aandeel betaald. De sector kost 7,95 maal de boekwaarde per aandeel. Vanaf 2012 noteert de sector ruim 145 procent hoger en staat vanaf 2007 103 procent hoger.

Morgen komt het Engelse Lonmin met haar resultaten over het voorbije kwartaal. Over dit jaar komt de omzet volgens de analisten uit op 1,08 miljard GBp. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2016 toen de omzet 1,12 miljard GBp bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Lonmin in beeld plus taxaties 2017

Onderaan de streep rekenen De meeste analisten op een nettoverlies van 71 miljoen GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een verlies per aandeel van 33 GBp. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor -2,45.

Analisten gaan er niet van uit dat Lonmin over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Gemiddeld levert een aandeel in de mijnbouwers levert een beperkt dividendrendement van circa 0,78 procent op.

Lonmin's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 3,94 miljard GBp.

Historische koersen Lonmin

aandelenanalyses lonmin

Om 15.27 koerst het aandeel 2,47 procent lager op 81 GBp.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.