Large caps aan kop in de biotechnologiesector

Binnen de biotechnologie zien we een lage spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 11 procent in de plus. Bij de winnaars zien we onder andere Avita Medical, Shield Therapeutics en Veloxis Pharmaceuticals A/S. Relatief grote verliezen waren er voor OpGen, Tocagen en Inflarx NV.

Kerncijfers biotechnologie

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen biotechnologie

fundamenteel onderzoek

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een verspreid beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 25 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. Genus, en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Mylan NV en Arena Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen biotechnologie

aandelenanalyses

Het doorsnee dividendrendement is met circa 0.6 procent gematigd te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.