In de olie- en gassector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de olie- en gasbedrijven een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds november vorig jaar koerst de sector ruim 6 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Veloxis Pharmaceuticals A/S, Zealand Pharma A/S en ReNeuron. Relatief grote verliezen waren er voor Chaparral Energy, Nostrum Oil & Gas en GenKyoTex SA.

Kerncijfers olie- en gasbedrijven

aandelenanalyse

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de achterblijvers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen olie- en gasbedrijven

aandelenanalyses

Bij de koers/winst-verhoudingen zien we een uniform beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De megacaps kosten met een koers/winst-verhouding van 16 het meeste. De smallcaps noteren op 10 maal de winst per aandeel. La Francaise de l Energie SA, Genmab A/S en DNO ASA zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere SilverBow Resources, California Resources en Denbury Resources.

Hoogste dividendrendementen olie- en gasbedrijven

fundamantele data

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3,2 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere PermRock Royalty, DCP Midstream LP en Blueknight Energy Partners LP.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.