Banken al een tijd stabiel na forse rendementen

De laatste tijd noteren zowel de Amerikaanse als de Europese banken heel stabiel. Over de afgelopen 3 maanden staat de sector practisch onveranderd. Maar dit is nogal een groot verschil met de enorme rendementen in de voorgaande jaren. Beleggers die het doorsnee aandeel uit de sector in 2007 kochten staan nu op een winst van bijna 33 procent.

Sinds 2012 koerst de sector bijna 82 procent hoger. De sector noteert momenteel een laag dividendrendement van 0,7 procent.

Rendementen Banken

beurskoers

De mondiale sector noteert nu op een lage CAPE-ratio van 19. We zien verder dat de Europese banken op een CAPE van 48 noteren en de Amerikaanse op 24. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 48 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 24 procent in de plus.

De Europese banken leveren momenteel meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,98 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.