Chemiebedrijven in de min

De meeste chemieaandelen noteren de laatste maanden heel stabiel. Over de voorbije 3 maanden staat de sector vrijwel op een rendement van 0%. Beleggers die de sector in 2007 aanschaften staan nu op een winst van ruim 33 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 82 procent hoger. Gemiddeld brengt de sector een vrij beperkt dividendrendement op van 0,7 procent op.

Rendementen Chemiebedrijven

koersgrafieken

De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij lage CAPE-ratio van 19.

We zien verder dat de EU chemiebedrijven op een CAPE van 18,8 noteren en de Amerikaanse op 46. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger. De Europese aandelen in deze sector staan bijna 18,8 procent in de plus en die in Amerikanen staan ruim 46 procent in de plus. De Europese chemiebedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,2 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.