In de farmaciesector betalende megacaps het meeste dividend

We zien binnen de farmaciebedrijven beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf december vorig jaar koerst de sector op ruim 9 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Axsome Therapeutics, Constellation Pharmaceuticals en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Ocugen, Tonix Pharmaceuticals Holding en Sienna Biopharmaceuticals.

Kerncijfers farmaciebedrijven

aandeel

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen farmaciebedrijven

aandelenanalyse

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector zien we een verspreid beeld. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 26 het meeste. De smallcaps noteren op -6 maal de winst per aandeel. IXICO, Diaceutics en Abcam zijn de aandelen in met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Jounce Therapeutics en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen farmaciebedrijven

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Gilead Sciences.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.