Biotech al jaren grandioos voor beleggers

De laatste tijd is er veel vraag naar de aandelen van de biotechnologiebedrijven. Over de afgelopen 3 maanden koerst de sector op ruim 7 procent in hetgroen. Beleggers die in 2007 in deze sector investeerden staan nu op een forse winst van bijna 73 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 49 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,06 procent.

Rendementen Biotechnologiebedrijven

aandelenanalyse

We zien dus dat naarmate we verder terug gaan in de tijd dat de rendementen des te hoger worden. Dit komt deels door extreme winnaars die soms meer dan duizend procent stegen. We moeten uiteraard opmerken dat er zat biotechaandelen failliet zijn gegaan en dat de rendementen hier alleen de overblijvende partijen bevatten.

De sector noteert nu op een lage CAPE-ratio van 2. We zien verder dat de Europese biotechnologiebedrijven op een CAPE van 17 noteren en de Amerikaanse op 22. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 17 procent duurder en die in Amerikanen staan ruim 22 procent in de plus. De Europese biotechnologiebedrijven brengen momenteel minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,1 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.