Large caps aan kop in de chemiesector

We zien binnen de chemie een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds december vorig jaar koerst de sector ruim 19 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Silence Therapeutics, Kodiak Sciences en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Tocagen, Mologen AG en OpGen.

Kerncijfers chemie

historische koersen

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen chemie

aandelenanalyse

Met betrekking tot de koers/winst-verhoudingen zien we een diffuus beeld bij de verschillende marktkapitalisaties. De large caps kosten met een koers/winst-verhouding van 30 het meeste. De smallcaps noteren op -5 maal de winst per aandeel. Abcam, Genus en zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen chemie

koersgrafieken

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 0,6 procent beperkt te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Bayer AG en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.