Internetaandelen al jaren superieur

Ondanks dat de internetaandelen praktisch geen dividenden uitkeren zijn deze aandelen al meer dan een decennium bij de grootste winnaars op de beurzen. De internetsector is dan ook met afstand de beste sector om in te beleggen geweest over de afgelopen jaren.

10-jaars rendementen aandelensectoren

Internetsector

We zien dat de internetsector met afstand de beste sector was op de langere termijn. De nummer 2 is heel opvallend, dat is de biersector. De biersector scoort al jaren extreem hoog ook zonder de forse dividenden. Dat de internetaandelen amper dividenden uitkeren is voor de beleggers dus totaal geen probleem want het doorsnee internetaandeel staat sinds 2007 bijna 400 procent hoger. Sinds 2012 koerst de sector bijna 239 procent hoger. De laatste tijd worden de aandelen van de internetbedrijven behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze industrie circa 9 procent hoger.

Rendementen Internetbedrijven

fundmantele data

De sector noteert nu op een vrij forse CAPE-ratio van 51. De Europese internetbedrijven kosten bijna 25 maal hun CAPE-ratio en de Amerikanen kosten 33. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus. De Europese aandelen in deze sector werden bijna 25 procent duurder en de Amerikanen staan ruim 33 procent in de plus. De Europese internetbedrijven brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,2 procent en die in Amerika op 0,1 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.