Smallcaps het duurste in de verzekeraarssector

De verzekeraars liet het afgelopen jaar beperkte rendementen zien. Sinds januari vorig jaar koerst de sector ruim 14 procent in de plus. Bij de outperformers zien we onder andere Kodiak Sciences, Avita Medical en Silence Therapeutics. Relatief grote verliezen waren er voor Organogenesis Holdings, OpGen en Mologen AG.

Kerncijfers verzekeraars

financiele analyse

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen verzekeraars

koersgrafieken

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een uniform beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 17 het hoogste. De midcaps noteren op 13 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen verzekeraars

aandeel

Het doorsnee dividendrendement is met circa 3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.