Megacaps de outperformers in metaalsector

We zien binnen de metaal een beperkte spreiding qua rendementen over de afgelopen 12 maanden. Sinds januari vorig jaar staat de sector op ruim 6 procent winst. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor OpGen, Mologen AG en Tocagen.

Kerncijfers metaal

aandelenanalyse

De megacaps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers zien we vooral smallcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen metaal

beurskoers

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De smallcaps noteren met een koers/winst-verhouding van 29 het hoogste. De midcaps noteren op 12 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Assertio Therapeutics, Endo International en Lexicon Pharmaceuticals.

Hoogste dividendrendementen metaal

koersdata

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,3 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Bayer AG.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.