Large caps aan kop in de supermarktsector

De supermarkten liet het afgelopen jaar een beperkte spreiding qua koersrendementen zien. Sinds februari vorig jaar koerst de sector ruim 5 procent hoger. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Inflarx NV.

Kerncijfers supermarkten

fundamenteel onderzoek

De large caps in deze sector waren de afgelopen maanden de winnaars. Bij de achterblijvers vinden we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen supermarkten

historische koersen

Bij de koers/winst-verhoudingen is er een uniform beeld te zien. De midcaps kosten met een koers/winst-verhouding van 20 het meeste. De megacaps noteren op 11 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen supermarkten

historische koersen

Het doorsnee dividendrendement is met zo'n 2,9 procent hoog te noemen. Aandelen met nu hoge dividendrendementen zijn onder andere Abbvie, Gilead Sciences en Pfizer.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.