Large caps aan de prijs in de energiesector

We zien binnen de energiebedrijven beperkt gespreide rendementen over de afgelopen 12 maanden. Vanaf februari vorig jaar koerst de sector op ruim 2 procent lager. Bij de winnaars zien we onder andere Kodiak Sciences, Silence Therapeutics en Avita Medical. Relatief grote verliezen waren er voor Mologen AG, OpGen en Inflarx NV.

Kerncijfers energiebedrijven

aandeel

De afgelopen tijd zien we vooral bij de large caps behoorlijk positieve rendementen. Bij de rode lantaarn dragers zien we vooral microcaps.

Laagste koers/winst-verhoudingen energiebedrijven

aandeel

Bij de koers/winst-verhoudingen in de sector is er een divers beeld. De large caps noteren met een koers/winst-verhouding van 17 het hoogste. De microcaps noteren op 2 maal de winst per aandeel. Diaceutics, Abcam en Genus zijn de aandelen met de hoogste koers/winst-verhoudingen. Aandelen met de laagste koers/winst-verhoudingen zijn onder andere Endo International, Lexicon Pharmaceuticals en Mylan NV.

Hoogste dividendrendementen energiebedrijven

koersgrafieken

Het gemiddelde dividendrendement is met circa 2,8 procent aantrekkelijk te noemen. Abbvie, Pfizer en Gilead Sciences bieden nu de hoogste dividendrendementen van de megacaps in deze sector.

Dit is een gratis publicatie van Analist Pro. Analist Pro is een professioneel beleggingsplatform met analyses van alle Amerikaanse en Europese markten. Klikt u hier om u hiervoor kosteloos aan te melden.