Halfgeleiders al jaren extreem goede aandelen

Beleggingen in de aandelen van de producenten van halfgeleiders waren de afgelopen jaren bijna steevast een treffer in de roos. 2017 is helemaal een exorbitant beursjaar voor de Europese en Amerikaanse halfgeleiders. De Europese aandelen in deze sector werden dit jaar maar liefst bijna 134 procent meer waard en de Amerikanen staan ruim 66 procent in de plus.

Recent is er veel opwaartse koersdruk op de aandelen van de producenten van halfgeleiders. Over de voorbije 3 maanden noteert deze industrie zo'n 21 procent in het groen. Beleggers die het gemiddelde aandeel uit de sector in 2007 aanschaften staan nu op een forse winst van ruim 199 procent. Sinds 2012 koerst de sector circa 210 procent hoger. Het doorsnee dividendrendement van de sector ligt op 0,24 procent.

Rendementen Producenten Van Halfgeleiders

aandelenanalyses

De hele sector noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 39. We zien verder dat de Europese producenten van halfgeleiders op een CAPE van 134 noteren en de Amerikaanse op 66. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden in het groen. De Europese producenten van halfgeleiders brengen nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 1,1 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.