Amerikaanse internetsector duurder dan Europese

De laatste tijd worden de aandelen van de internetsector behoorlijk gevraagd. Over de afgelopen 3 maanden koerst deze bedrijfstak circa 4,4 procent hoger. De belegger die in 2007 in deze aandelen stapte staat momenteel op een beduidende plus van bijna 550 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 199 procent hoger. Gemiddeld levert de sector een gematigd dividendrendement op van 0,5 procent.

Rendementen internetsector

koersgrafieken

De Europese internetbedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Amerikaanse. Beleggers betalen nu relatief meer voor de Amerikaanse internetbedrijven. De markt rekent dus op meer groei van deze aandelen. De sector (Europa en VS) noteert nu op een vrij hoge CAPE-ratio van 57. Xing, Facebook en Alphabet zitten in de kopgroep qua CAPE-ratio. Baidu Rocket Internet en Alibaba hebben de lagere CAPE-ratio's. We zien verder dat de Europese internetsector op een CAPE van 47 noteert en de Amerikaanse op 64. De Amerikaanse en de Europese sector staan over de afgelopen 12 maanden in de plus.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 25 procent in de plus en de Amerikanen staan ruim 32 procent in de plus.

De Europese internetsector brengen op dit moment minder dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa koersen op 0,4 procent en die in de VS op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.