VS farmaciesector gewilder dan EU

Recent is er niet zoveel opwaartse koersdruk op de aandelen van de farmaciesector. Over de voorbije 3 maanden noteert deze bedrijfstak zo'n 2 procent in het groen. Beleggers die in 2000 in deze sector stapten staan nu op een reusachtige plus van bijna 1464 procent. Sinds 2012 koerst de sector bijna 216 procent hoger. De sector noteert momenteel een laag dividendrendement van 0,5 procent.

Rendementen farmaciesector

aandelenanalyses

De Amerikaanse farmaciebedrijven zijn qua hun koers/winst-verhouding goedkoper dan de Europese. Per aandeel betalen beleggers nu minder voor de winst per aandeel van de Amerikaanse aandelen. Blijkbaar verwacht de markt dus meer groei van de Europese aandelen. De gehele sector noteert nu op een relatief lage CAPE-ratio van -3. De min hier wordt verklaard door enkele hele zware verliezen van een paar bedrijven die het gemiddelde hard omlaag drukken. Bij de aandelen met de hogere CAPE-ratio's zien we o.a. Chemometec, Recordati en Quidel Corp. Cymabay Therapeutics, William Demant en GNC Holdings Inc worden nu met de laagste CAPE ratio's verhandeld. De Europese farmaciesector kost bijna 26 maal hun CAPE-ratio en de Amerikaanse kost -13. Zowel de Amerikaanse als de Europese sector staat over de afgelopen 12 maanden hoger.

De Europese aandelen in deze sector staan bijna 13 procent hoger en die in Amerikanen staan circa 32 procent in de plus.

De Europese farmaciesector brengt nu meer dividend op dan de Amerikaanse. Die in Europa noteren op 4,63 procent en die in Amerika op 0,5 procent.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.