Taxaties analisten: RWE koerst vermoedelijk met aanzienlijk dividendrendement

Het lijkt er op dat beleggers in het aandeel RWE waarschijnlijk een aanzienlijk dividend in het vooruitzicht hebben. Op basis van de recente analistentaxaties koerst het aandeel RWE tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Duitse beurs. Over dit jaar ligt de taxatie van het dividend op 1 euro. RWE 's dividendrendement komt neer op 3.18 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een aantrekkelijke 3.33 procent.

Historische dividendrendementen RWE

fundamenteel onderzoek

De uitgekeerde dividenden over de afgelopen jaren zijn met circa 5.37 per jaar heel aanzienlijk te noemen.

Dividenden behoorlijke stimulans voor beleggers

Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

De beleggers die sinds 2008 hun aandelen hebben aangehouden staat nu op een verlies van 65 procent. De beleggers die ieder jaar vanaf 2008 hun dividenden herbelegd zouden hebben hebben nu een royaal extra rendement van 147 procent. De impact van de ontvangen dividenden op het totale rendement is dus voor de buy & hold belegger vrij dominant.

Dividenden zetten beleggers in het groen

fundamenteel onderzoekDe grafiek bovenstaand toont de diverse rendementen vanaf 2008. De groene lijn is het totale rendement van de herbelegde dividenden, de blauwe lijn is het koersrendement en het rode vlak is het totaalrendement: koersrendement plus dividendrendement.

Terugvragen dividendbelasting RWE

De getoonde dividendrendementen zijn echter de bruto rendementen. Van de aandelen uit uw land kunt u uiteraard de ingehouden dividendbelastingen terugvragen maar dit is echter veel lastiger met aandelen uit het buitenland. Door de koersverliezen van de afgelopen jaren zijn de dividendbetalingen echter maar een beperkte compensatie voor de beleggers.

Voor het terugvragen van de ingehouden dividendbelasting op uw buitenlandse aandelen moet u vaak een kostbaar traject door. Het is vaak de moeite niet om ingehouden dividendbelasting terug te vragen want voorheen wogen de kosten hiervan amper op tegen de baten ervan. Ieder land heeft zijn eigen belastingregime. Gewoonlijk kunnen we zeggen dat de ingehouden percentage dividendbelasting tussen de 20 en de 40 procent bedraagt. Via onze dienst kunt u echter op een variabele kostenbasis een groot deel van de ingehouden dividendbelasting terugvragen. Normaliter kunt u via onze dienst de impact van de ingehouden dividendbelasting tot circa 15 procent verlagen.

RWE gaat morgen haar cijfers over het voorbije kwartaal bekend maken. Over dit kalenderjaar komen de totale verdiensten van het bedrijf uit Essen volgens de analisten uit op 38.96 miljard euro. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 38.37 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten RWE in beeld plus taxaties 2023

historische koersen

RWE reclame Duisburg ©

RWE
RWE


De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 4.3 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 6 euro over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 5.25 te liggen.

De marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 21.29 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel RWE

historische koersen rwe

Om 11.36 koerst het aandeel 1.3 procent hoger op 31.48 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.