ING blijft op favorietenlijst

De analisten van Goldman Sachs stelden donderdag dat ING goed op schema ligt om zijn operationele doelen voor 2013 te realiseren, naar aanleiding van een presentatie die het concern afgelopen woensdag gaf op een conferentie in Madrid. Mede daarom blijft ING tot de favoriete aandelen van analisten behoren.

Door onze redactie

Op schema
De analisten van Goldman Sachs stellen dat uit de conferentie voor financials die woensdag werd gehouden in Madrid, ING goed op schema ligt. Na het back-to-basics-programma zal ING volgens de analisten een goed gekapitaliseerde bank zijn met een solide kapitaalstroom. Hierdoor zal het zijn operationele doelen voor 2013 bereiken, zo verwachten de analisten.

De analisten van Goldman Sachs handhaven mede daarom hun opinie voor ING. Het aandeel blijft op de lijst van Europese favorieten staan, waarbij de analisten een conviction buy-advies hanteren. Het koersdoel is vastgesteld op 10,50 euro, wat resulteert in een verwacht rendement van meer dan 70%.

Koersdoelen
Het koersdoel van Goldman Sachs is veruit het hoogste koersdoel dat in de afgelopen maanden door analisten is afgegeven. De meeste koersdoelen liggen tussen de 8,50 euro en 9,50 euro, wat verwachte rendementen oplevert van 38% tot en met 54%.

Het gemiddeld koersdoel bedraagt 9,81 en ligt daarmee ook binnen deze bandbreedte. Het gemiddeld koersdoel van 9,81 euro levert een verwacht rendement op van 59,19%. Dit duidt erop dat analisten verwachten dat de koers van het aandeel in de komende periode fors zal stijgen.

In het afgelopen halfjaar heeft de koers voornamelijk gelegen tussen de 5 euro en 8 euro. Aangezien analisten gemiddeld boven deze bandbreedte zitten mag aangenomen worden dat zij van mening zijn dat het ergste voor het aandeel achter de rug is.

Dit komt ook tot uiting in de uitstaande adviezen voor ING. Momenteel staan er 27 koop-, 12 houdadviezen en slechts 1 verkoopadvies uit, waardoor de consensus zeer positief is. Het sentiment is wellicht nog positiever te noemen gezien de vele positieve aanbevelingen die er voor het aandeel zijn gedaan in de afgelopen periode.