Heeft Imtech beleggers misleid?

Over de gang van zaken bij Imtech zijn nog steeds veel vragen onder de beleggers. Vandaag heeft het bedrijf een speciale vergadering met haar aandeelhouders over de ontstane situatie. Deze zomer wil het bedrijf met een grote claimemissie ruim een half miljard euro gaan ophalen. Volgens Errol Keyner van de VEB zitten de beleggers hier absoluut niet op te wachten. De VEB stelt dan ook de kwaliteit van het management ernstig aan de kaak.

Heeft Imtech beleggers misleid?

Keyner duidt op de spagaat waar de beleggers in zitten: voor de enorme winstverwatering kiezen of tegen stemmen met het risico dat het bedrijf het niet redt. Waarschijnlijk zal de emissie wel doorgaan maar het is volgens Keyner de vraag of de opbrengsten toereikend zijn.

Vanmorgen bracht het bedrijf een trading update over de eerste 5 maanden naar buiten. Imtech stelt dat vooral in de Benelux, Duitsland en in de maritieme sector de zaken nog moeizaam gaan. Bij het onderdeel ICT en in de regio’s het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië gaan de zaken juist beter aldus het bedrijf. Per eind mei bedroeg de nettoschuld 1,23 miljard euro, dit was vrijwel gelijk aan de stand per 31 maart dit jaar.

Om 14.38 wint het aandeel 1,18 procent op 5,83 euro.