Sem van Berkel

Definitie

Beursgoeroe en optiespecialist.


 Met een lange en succesvolle beleggingshistorie vanaf de oprichting van de Amsterdamse Optiebeurs mag Sem van Berkel met recht een van de meest ervaren beleggingsspecialisten van Nederland worden genoemd. Vooral zijn expertise op het gebied van opties is ongekend. Sem bezit inmiddels 30 jaar aan waardevolle derivatenkennis en beurservaring als handelaar, bankdirecteur en vermogensbeheerder. Hij volgt al jaren nauwgezet de ontwikkelingen van alle Nederlandse beursnoteringen en kent als geen ander de fijne kneepjes van het vak.


Daarnaast is Sem een groot aanhanger van de emancipatie van de particuliere belegger. Daarom is hij sinds 2005 een belangrijke ambassadeur voor Alex Beleggersbank. Naast zijn dagelijks beurspraatje, kunnen klanten van Alex meekijken in zijn portefeuilleconstructies. Tegenwoordig  is Sem ook actief als columnist op DFT.nl en schrijft hij twee keer per week een van de best gelezen goeroecolumns.

Ondernemend als hij is, zag Van Berkel ook nieuwe kansen voor particuliere beleggers op het gebied van vermogensbeheer. Deze markt werd tot voor kort gekenmerkt door hoge instapdrempels en een zeer lage transparantie in kosten en performance. Samen met een aantal particuliere beleggers en tevens succesvolle zelfstandig ondernemers richtte hij daarom in april 2008 www.SEM.nl op. Met Secured Effecten Management (SEM.nl) introduceerde hij een nieuwe en transparante vorm van online vermogensbeheer op basis van zorgvuldig geselecteerde aandelenmandjes in combinatie met opties. Vermogensbeheer van SEM.nl is al toegankelijk voor beleggers met een vermogen van € 15.000,-.

 

Zoals Sem zelf zegt:’Beleggen is je huiswerk doen, nog meer huiswerk doen en met structurele topaandelen een portefeuille samenstellen, bij voorkeur, in combinatie met opties. Als particulier mag je niet onbeschermd de beurs betreden.’CV van Sem, april 1978 – nu:

• Beursmedewerker European Options Exchange

• Optiehandelaar Nederlandse Middenstandsbank

• Optiehandelaar Effectenkantoor Strating

• Marketmaker in goudopties

• Directeur/eigenaar Van Berkel Options

• Algemeen Directeur Wesselius Effectenbank

• Bestuurslid European Options Exchange

• Directeur/eigenaar Sem van Berkel Securities

• Directeur Vermogensbeheer en Founding Father SEM.nl

Zie ook