BinckBank stapt uit BeFrank en overweegt verkoop Able

BinckBank heeft met Delta Lloyd op 18 juli 2014 overeenstemming bereikt over de verkoop van haar belang in BeFrank. Voor de overname van het 50 procent belang betaalt Delta Lloyd 19,5 miljoen euro. Na aftrek van de boekwaarde resteert een nettowinst van 15,5 miljoen euro, welke in het derde kwartaal van 2014 zal worden verantwoord. BinckBank concentreert zich verder op haar online retail brokerage en vermogensbeheerdiensten.

BinckBank´s zakelijke bedrijf Able blijft de effectenadministratie voor de deelnemers van BeFrank verzorgen.

De overname heeft geen gevolgen voor medewerkers van BeFrank. De ondernemingsraden van BinckBank en Delta Lloyd hebben een positief advies gegeven over de overname van BeFrank.

Intentie verkoop Able

Op 18 juli hebben BinckBank en BlackFin Capital Partners overeenstemming bereikt over het verkoopproces van haar BPO- (Business Process Outsourcing) en software- en licentieactiviteiten handelend onder de naam Able en een intentieverklaring ondertekend. Able is de business unit binnen BinckBank die zakelijke klanten bedient (B2B). Able is marktleider in Nederland op het vlak van uitbestede verwerking van effectentransacties voor financiële instellingen en in het aanbieden van haar software onder licentie.