Zwitserse investeringsbanken favoriet bij Goldman Sachs

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs stelt dat de Europese investeringsbankensector in navolging van hun Amerikaanse sectorgenoten een iets beter tweede kwartaal achter de rug heeft. Daarbij zien de analisten veel kansen voor de Zwitserse investeringsbanken UBS en Credit Suisse , waarbij laatstgenoemde op de favorietenlijst van Goldman Sachs staat.

De resultaten van de Amerikaanse investeringsbanken over het tweede kwartaal waren iets beter dan verwacht, dankzij een sterke maand juni. Dit zal volgens Goldman Sachs ook terug zijn te zien bij de Europese investeringsbanken.

Mede daarom heeft de Amerikaanse zakenbank voor diverse Europese investeringsbanken zijn winstverwachtingen verhoogd. Zo is de taxatie voor Credit Suisse opwaarts bijgesteld met 1%. Volgens de analisten zal voor de het komende cijferseizoen vooral gelet worden op bijzondere lasten.

Credit Suisse en UBS

Van de Europese investeringsbanken zijn UBS en Credit Suisse de favoriete aandelen van Goldman Sachs , maar staat alleen Credit Suisse op de ‘Conviction Buy List’ van de Amerikaanse zakenbank.

Daarnaast hanteert Goldman Sachs voor Credit Suisse een koersdoel van 36,50 Zwitserse frank, terwijl het koersdoel voor UBS is vastgesteld op 22,20 Zwitserse frank.

Andere aandelen die Goldman Sachs heeft uitgelicht zijn Deutsche Bank en Barclays , waarvoor de analisten beide een ‘neutral-advies’ hebben uitstaan. Daarbij heeft Goldman Sachs voor Deutsche Bank een koersdoel uitstaan van 30,80 euro, terwijl dat voor Barclays 2700 Britse pence is.

Beste consensus voor UBS

Op basis van de adviezen die voor Europese investeringsbanken zijn afgegeven en de daarbij behorende consensus komt UBS als beste uit de bus.

Voor het aandeel zijn maar liefst 42 koopadviezen afgegeven, terwijl er 18 houd- en 3 verkoopadviezen uitstaan. De consensus is hierdoor bijzonder positief