Overname BT Group biedt beperkt opwaarts potentieel

Nu BT Group exclusieve gesprekken voert voor de overname van EE hebben de analisten van UBS eens gekeken welke gevolgen dit gaat hebben voor Orange en Deutsche Telekom, die de huidige eigenaren zijn van de Britse mobiele aanbieder. De Zwitserse zakenbank concludeert onder meer dat de stap van BT Group positief is, maar dat het opwaarts potentieel voor het aandeel beperkt lijkt te zijn.

Het Britse BT Group voert momenteel exclusieve gesprekken met landgenoot EE om deze over te nemen van Deutsche Telekom en Orange . BT Group is bereid om 12,5 miljard Britse pond in contanten en aandelen op tafel te liggen. Mocht de overname slagen krijgt Deutsche Telekom een belang van 12% in BT, terwijl Orange een belang van 4% verwerft in de Britse onderneming.

Beperkt opwaarts potentieel

UBS stelt BT Group liever EE overneemt dan O2 UK, omdat EE onder meer een groter klantenbestand heeft. De onderhandelingen zullen naar verwachting enkele weken duren en de analisten vinden de stap zowel uit strategisch als financieel perspectief positief.

Desondanks komt UBS voor BT Group niet verder dan een ‘neutral-advies’. Dit komt door een mogelijke kapitaalverhoging en onzekerheden over wat de telecomwaakhond gaat zeggen over de overname. Zodoende is het opwaarts potentieel volgens de analisten beperkt.

Over BT Group zijn analisten over het algemeen positief. Er staan in totaal 8 koopadviezen uit, terwijl er 4 houd- en 2 verkoopadviezen zijn afgegeven. Daarnaast zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 450 pence een verwacht rendement van ruim 13%.

Deutsche Telekom op kooplijst

Voor Orange en Deutsche Telekom zou de overname volgens UBS positief kunnen uitvallen. De analisten stellen dat hiervoor wel belangrijk is hoe hoog de verkoopprijs van EE uiteindelijk zal uitvallen. Voor Orange heeft UBS het advies op ‘neutral’ staan, terwijl dit voor Deutsche Telekom ‘buy’ is.

Over het algemeen zijn analisten voor Deutsche Telekom op basis van de consensus licht positief over het aandeel. Er staan in totaal 4 verkoop-, 13 houd- en 12 koopadviezen uit. Daarbij zien analisten met een gemiddeld koersdoel van 12,82 euro slecht een beperkt opwaarts potentieel van 1,8%.