Europese bankaandelen afgewaardeerd

JP Morgan ziet niet langer heil om in Europese aandelen te beleggen, vanwege onder meer de relatief dure euro en acties die de Europese Centrale Bank (ECB) onlangs heeft genomen. Hierdoor is er de nodige tegenwind ontstaan voor de regio, waardoor de Amerikaanse zakenbank zijn koopadvies heeft ingetrokken. Tegelijkertijd lijken Europese bankaandelen niet langer in trek bij analisten

JP Morgan wijst erop dat de Amerikaanse dollar recent is gedaald doordat onder meer de Federal Reserve recent zijn rentetarief handhaafde. Tegelijkertijd is de euro hierdoor duurder geworden, wat vaak een negatief effect heeft op aandelen. Een sterkere euro heeft namelijk invloed op de export van Europese bedrijven.

Zelfs een verrassende actie van de ECB om onder meer het bestaande opkoopprogramma van staatsobligaties uit te breiden zal volgens de Amerikaanse zakenbank weinig soelaas bieden. Dit was al te zien in de koers van de euro, die momenteel op het hoogste niveau van de afgelopen vijf maanden staat.

Mede daarom heeft JP Morgan zijn advies voor Europese aandelen verlaagd van ‘overweight’ naar ‘neutral’.

Bankaandelen in mineur

Na de terreuraanslagen in België lieten Europese aandelen een daling zien, maar lijkt inmiddels een herstel te zijn ingezet. De Europese bankensector lijkt hier echter niet in mee te kunnen gaan.

Diverse zakenbanken hebben hun taxaties voor Europese bankaandelen namelijk verlaagd. Zo heeft HSBC zijn advies voor Barclays verlaagd van ‘buy’ naar ‘hold’, waarbij het koersdoel is bijgesteld van 230 pence naar 190 pence.

Goldman Sachs heeft ondertussen zijn koersdoel voor Barclays verlaagd van 310 pence naar 265 pence. De Amerikaanse zakenbank verlaagde daarnaast zijn koersdoel voor Deutsche Bank van 27,20 euro naar 25 euro, terwijl het koersdoel voor UBS omlaag is gaan van 20,90 Zwitserse frank naar 19,60 Zwitserse frank.

Tot slot heeft Investec zijn advies voor HSBC verlaagd van ‘buy’ naar ‘hold’, terwijl het koersdoel is verlaagd tot 455 pence.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.be B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.be doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.