UBS verwijderd van favorietenlijst Morgan Stanley

De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley heeft deze week UBS verwijderd van een van zijn favorietenlijsten, omdat zij voor de komende periode te weinig stimulansen voor de koers ziet. Daarom verlaagden de analisten eerder al hun koersdoel voor de Zwitserse zakenbank. Sommige analisten zien echter nog wel een aanzienlijk opwaarts potentieel.

Door onze redactie

Verwijderd van favorietenlijst
De analisten van Morgan Stanley hebben begin deze week UBS verwijderd van hun ‘Best Ideas’ lijst. De verwachte winst per aandeel voor 2012 reflecteert volgens de analisten de iets lagere opbrengsten bij de divisie investment banking alsook de aanzienlijke valutaschommelingen in het huidige kwartaal. De analisten zien daarnaast onvoldoende stimulatoren voor de koers op korte termijn.

Dezelfde analisten verlaagden begin deze week al hun koersdoel voor de Zwitserse zakenbank van 22 CHF naar 19,50 CHF, waarbij het advies bleef staan op ‘overweight’. Dit was het gevolg van zwakke winstontwikkelingen bij Europese banken in het eerste kwartaal.

Consensus
Voor het aandeel staan 14 koop-, 14 houd- en 6 verkoopadviezen uit, waardoor de consensus licht positief is. Gemiddeld hanteren analisten een koersdoel van 19,95 CHF, wat een verwacht rendement oplevert van 6,5%. De analisten van Goldman Sachs zijn hierbij de absolute positieve uitschieter. Zij gaven op 9 juni voor het aandeel een koersdoel af van 23,30 CHF, waarmee zij een opwaarts potentieel zien voor de koers van ruim 27%.