'Verkopen L'Oreal in Oost-Europa teleurstellend'

Het grootste cosmeticaconcern ter wereld, L'Oréal, heeft een omzet behaald in het tweede kwartaal van 4,99 miljard euro, een groei van 0,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Dat maakte het Franse concern dinsdag bekend. Het resultaat lag beneden de verwachtingen van analisten. Dat kwam vooral door tegenvallende verkopen in Noord-Amerika en Oost-Europa.

''Na verscheidene jaren van groei in de Oost-Europese landen, is de trend van verkopen in al deze landen teleurstellend, met name in Rusland en de Oekraïne'', aldus de onderneming.

Desondanks handhaaft LÓréal, ook bekend van merken als Lancôme, Biotherm en Garnier, de verwachting van een hogere winst en omzet voor heel 2011.

Slepende ruzie
L'Oréal is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws wegens een slepende ruzie tussen de erfgenamen van het concern. Vorige maand laaide de ruzie opnieuw op.

De dochter van de steenrijke L'Oréal-erfgename Liliane Bettencourt, de rijkste vrouw van Frankrijk, had zich weer gewend tot een rechtbank voor een ondercuratelestelling van haar moeder. Liliane Bettencourt werd eerder in verband gebracht met illegale donaties aan politici, onder wie de Franse president Nicolas Sarkozy.

ANP