Atlassian neemt Chartio over om datavisualisatie aan producten toe te voegen

 • Atlassian (NASDAQ: TEAM) verwerft het cloudgebaseerd visualisatie- en analysebedrijf Chartio voor niet-openbaar gemaakte termen.
 • Het bedrijf zal Chartio's datavisualisatie-oplossingen toevoegen aan Atlassian-producten, te beginnen met de Jira-familie.
 • "Terwijl we werken aan de integratie van Chartio in het Atlassian-platform, is het onze grootste ster om gegevens uit onze producten en tools van derden te centraliseren en te verbinden om unieke inzichten voor teams naar boven te halen en hen aan te zetten tot actie. Chartio heeft een functie ontwikkeld: rijk, gebruiksvriendelijk product en hun uitstekende cultuur en meedogenloze klantgerichtheid zullen een sleutelrol spelen bij het vergroten van de mogelijkheid om het potentieel van gegevens voor elk team te ontketenen ", zegt Zoe Ghani, producthoofd van Atlassian.

  De omzet van het bedrijf uit London over dit jaar komt uit op 1.94 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen het concern 1.61 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Atlassian in beeld plus taxaties 2020

  koersgrafieken

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 285 miljoen dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 1.12 dollar over. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor een erg hoge 212.23.

  Analisten rekenen er niet op dat het bedrijf dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividend van de luchtvaart- & defensiebedrijven ligt op een schamele 0.44 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 28.09 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Gemeten vanaf maart vorig jaar staat het aandeel maar liefst 64 procent in het groen. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 110 en de 262 dollar.

  Koershistorie Atlassian van 2007 tot 2020

  koersgrafieken atlassiancorporationplc

  Klikt u hier voor dividend aandeel Atlassian Corporation PLC. Om 21.15 staat het aandeel 5.12 procent hoger op 237.7 dollar.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.