Wheaton verwerft goudstroom van Capstone's Santo Domingo-project

  • Wheaton Precious Metals (NYSE: WPM) en Capstone Mining (OTCPK: CSFFF) bereiken een goudstroomovereenkomst voor het Santo Domingo-goudproject in Chili, waarin Wheaton 100% van de betaalbare goudproductie zal kopen tot 285K oz. zijn geleverd en vervolgens gedaald tot 67% van de betaalbare goudproductie voor de levensduur van de mijn.
  • Wheaton zegt dat het Capstone een aanbetaling van $ 290 miljoen zal betalen, waarvan $ 30 miljoen betaald moet worden bij het sluiten en de rest moet worden betaald tijdens de bouw van het Santo Domingo-project; Wheaton zal ook doorlopende betalingen doen voor geleverde gouden ounces gelijk aan 18% van de spot goudprijs.
  • Santo Domingo wordt voorspeld als een kopermijn van het eerste kwartiel met een mijnlevensduur van 18 jaar, met een verwachte goudproductie van gemiddeld 35K-40K oz./jaar voor de eerste vijf volledige productiejaren en 25K-30K oz./ jaar voor de eerste 10 volledige jaren.
  • Capstone verwacht dat de grote bouwwerkzaamheden eind dit jaar zullen beginnen met het eerste volledige productiejaar voor 2024.