Goede perspectieven Altera

Dit technische bedrijf is een goede gok, zelfs zonder Intel-deal zo luidt de consensus.

Altera Corporation (NASDAQ: ALTR) is een Amerikaanse fabrikant van programmeerbare apparaten, herconfigureerbare complexe digitale circuits. Momenteel is het bedrijf in het nieuws vanwege zijn waarschijnlijke deal met Intel , samen met andere ontwikkelingen.

Het sentiment voor dit marktaandeel is zeer positief, met een stijging van het aandeel direct na de melding van een vermeende deal met Intel . In dit rapport is het langetermijnperspectief van het bedrijf besproken.

Waarom optimistisch over het aandeel?

Het aandeel vertoonde een wekelijkse positieve prestatie van 20,14% en een maandelijkse winst van 21,22%, evenzo werd de positieve prestatie voor het kwartaal genoteerd op 17,53%, en voor het volledige jaar was het 27,19%, terwijl de performance year-to-date bleef op 20,82%.

Altera-aandelen stegen met ongeveer 30% en bereikten onlangs een 52-weekse recordhoogte na het nieuws dat Intel in gesprek is om Altera over te nemen. Als 's werelds grootste chipfabrikant Altera overneemt, zullen beide bedrijven de synergieën delen, aangezien Altera al een grote speler is in de programmeerbare chipsector en een van de grootste fabrikanten van in het veld programmeerbare poortarrays is. FPGA's worden vaker dan vaak gebruikt in computernetwerkapparatuur, telefoonnetwerken, auto's en andere producten.

Altera Corp heeft van Morgan Stanley-analist Joseph Moore een hold toegewezen gekregen met een koersdoel van $ 44. Ook diverse andere onderzoeksanalisten wogen op de voorraad. Analist van JP Morgan Stanley behield een Hold-rating op het aandeel met een koersdoel van $ 35,00, in een onderzoeksnota aan de beleggers op 23 januari.

Recente ontwikkelingen spreken voor

In Azië neemt Altera zijn toevlucht tot een agressieve prijsstrategie om het verloren marktaandeel te winnen. Nu Intel de 14nm-tapeout van Altera heeft uitgesteld van het tweede kwartaal van 2015 naar de tweede helft van 2015, zijn analisten voorzichtig met het bedrijf. Aan de andere kant, hoewel de tape-out is vertraagd, zal het Altera niet al te veel beïnvloeden, aangezien het bedrijf al achter Xilinx zat op het huidige 28nm-knooppunt, wat suggereert dat er niet veel incrementeel aandelenverlies is op het 14nm-knooppunt.

Altera heeft in samenwerking met Escape een marktklaar platform voor microgolf-backhaul ontwikkeld dat alle belangrijke componenten bevat voor een microgolf-backhaul- en fronthaul-oplossing die een snelle time-to-market mogelijk maakt. In een recente ontwikkeling heeft Microsoft aangekondigd dat het Altera Arria 10 FPGA gebruikt om overtuigende prestaties per watt te behalen in gegevensversnelling op basis van CNN-algoritmen.

Het bedrijf is voor zijn inkomsten grotendeels afhankelijk van zijn chipsactiviteiten in de zendmasten en andere telecommunicatietoepassingen. De laatste jaren wordt de sector echter geconfronteerd met inconsistentie als gevolg van de volatiele vraag in de afgelopen jaren. Dit is de belangrijkste reden waarom Altera kan profiteren van het datacenter nadat het een samenwerking is aangegaan met Intel . Altera krijgt sterke concurrentie van TSMC en na de deal met Intel zijn er kansen dat het bedrijf hiervan kan profiteren en nog sterker kan staan ​​tegenover zijn aartsrivaal. Bedrijven zoals Intel voegen veel gewicht toe, en daarom zijn investeerders ervan overtuigd dat als Intel Altera overneemt, ze redelijk beloond zullen worden. Bovendien moet het bedrijf zijn 10nm-proces nog aankondigen dat nu kan worden beïnvloed door het overnamebesluit. Zelfs na de overname zou het voor Altera beter zijn om niet in 20nm en hoger knooppunten bij TSMC te komen vanwege incompatibele processen en bronnen.

Advies

Altera ziet er zelfverzekerd uit en beweegt zich in de goede richting. Investeerders kunnen op het bedrijf rekenen, want zelfs als het wordt overgenomen, krijgen ze goede prijzen voor hun aandelen. Analisten hebben ook vertrouwen in het aandeel en stellen hun investeerders voor om het in hun portefeuille te houden. Innovatie, goed beheer en agressieve prijsstrategie in Azië zullen in het voordeel van het bedrijf werken, zelfs als de deal met Intel niet wordt gerealiseerd.