Boskalis verhoogt bod op Dockwise naar 18 euro, Dockwise wijst bod af

Deze morgen verhoogde Boskalis haar bod op Dockwise met 5 procent naar 18 euro (het eerdere bod was 17,20 euro). Het project Holland Fonds dat ook in Dockwise zit heeft aangegeven om akkoord te gaan bij een bod van 18 euro. Dockwise is blij met het verhoogde bod maar stelt dat het nog steeds representatief is voor de echte waarde van het bedrijf. Het nieuwe bod betekent een toegekende marktwaarde van 714 miljoen euro voor het bedrijf.

Dockwise stelt dat het in gesprek blijft met Boskalis om over het bod in discussie te gaan. Grootaandeelhouder HAL, dat ook een groot belang heeft in Boskalis , is al akkoord met het bod. Boskalis heeft inmiddels al 33 procent van de aandelen van Dockwise in handen. Samen met die van HAL is dit al 72 procent van de aandelen.

Bod op Dockwise omhoog

Diverse analisten stellen dat er wellicht nog een hoger bod kan komen. De analisten van SNS Securities zien dit er echter niet van komen en verhogen hun koersdoel tot 18,25 euro. Het advies gaat van kopen naar houden. Ook de analisten van ABN AMRO roemen de geplande overname. Volgens hen is er zeker synergie mogelijk en kan het bedrijf zo verder groeien in de offshore-wereld.

Om 12.22 wint het aandeel Dockwise 2,58 procent op 17,90 euro. Boskalis noteert praktisch onveranderd op 33 euro.