Mallinckrodt krijgt toestemming om opioïdenverplichtingen af ​​te wikkelen in een deal van $ 1,7 miljard

  • Een Amerikaanse faillissementsrechtbank in Delaware heeft Mallinckrodt PLC (NYSE:MNK) (OTCPK:MNKKQ) verleend om zijn opioïdengerelateerde verplichtingen te regelen voor bijna $ 1,7 miljard, meldde The Wall Street Journal.
  • Na een maandenlange rechtszaak keurde rechter John Dorsey van de Amerikaanse faillissementsrechtbank in Wilmington, Delaware, de deal donderdag goed, waardoor het bedrijf Chapter 11 kon verlaten onder een breder reorganisatieplan. Het bedrijf heeft gezegd dat het ook de goedkeuring van de regelgevende instanties in Ierland nodig zal hebben voor het hoofdstuk 11-plan.
  • Volgens de voorwaarden zullen de aandelen van Mallinckrodt (MNK) worden ingetrokken en zal het bedrijf de controle over de gereorganiseerde activiteiten afstaan ​​aan crediteuren, waardoor de schuld met ongeveer $ 1,3 miljard wordt verminderd.
  • Als onderdeel van het plan is het bedrijf ook overeengekomen om $ 260 miljoen te betalen aan federale en staatsautoriteiten om claims op te lossen die verband houden met Acthar-gel, een receptgeneesmiddel voor bepaalde chronische inflammatoire of auto-immuunziekten.
  • Mallinckrodt (MNK) heeft in oktober 2020 faillissement aangevraagd.