Goldman Sachs blijft voorzichtig over Europese bankensector

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft onlangs zijn taxaties voor een aantal Europese banken bijgesteld. Volgens de analisten zorgt de hogere activiteit op de Europese kapitaalmarkt over het eerste kwartaal ervoor dat de toekomst er beter uit ziet. Van de Europese banken geeft Goldman Sachs de voorkeur aan het Zwitserse UBS .

Ondanks de positieve noot wijst Goldman Sachs er echter ook dat op de handelsvolumes van obligaties, grondstoffen en vooral valuta’s zwakker geweest bij de banken. Mede daarom hebben de analisten voor een aantal Europese banken een terughoudende opinie.

Zo heeft Goldman Sachs het koersdoel voor Credit Suisse verhoogd met 10 Zwitserse frank tot 34,10 Zwitserse frank, het advies is gehandhaafd op ‘neutral’. Ditzelfde advies hebben de analisten uitstaan voor het Britse Barclays , waarvoor het koersdoel is vastgesteld op 280 pence.

Goldman Sachs geeft de voorkeur aan UBS . Het advies luidt dan ook ‘buy’ en het koersdoel bedraagt 21,60 Zwitserse frank. Binnen de sector zijn de analisten het minst te spreken over Deutsche Bank. Naast een ‘sell-advies’ is het koersdoel vastgesteld op 35,70 euro.

ING Favoriet

Van de Europese banken geven analisten de voorkeur aan ING. Voor het aandeel staan maar liefst 20 koopadviezen uit, tegenover 3 houd- en 3 verkoopadviezen. Daarnaast zien analisten nog voldoende opwaarts potentieel voor het aandeel. Met een gemiddeld koersdoel van 11,68 euro verwachten zij een rendement van 21,1%.

ING wordt gevolgd door BNP Paribas. Voor de Franse zakenbank staan 17 koop- en 7 houdadviezen uit, tegenover slechts 1 houdadvies. Ook voor dit aandeel zien analisten gemiddeld nog voldoende rendement voor de komende maanden. Met een gemiddeld koersdoel van 60,82 euro bedraagt het verwacht rendement 14,6%.