Duurzame energie

Wanneer je het nieuws opzet of leest, dan zie je vaker verschijnen dat er nieuwe vormen van energieopwekking bestaan. Duurzame energie worden deze vaak genoemd. Vaak worden we dan ook bang gemaakt hiervoor. Maar misschien denk je wel dat het een modeverschijnsel is. Toch heeft het ook enkele voordelen om te kiezen voor duurzame energie. Maar misschien eerst: wat is duurzame energie eigenlijk en wat is dan grijze energie? Lees daarover hieronder meer.

Wat is grijze energie en wat is duurzame energie?

Wanneer je denkt aan elektriciteit, dan zijn er verschillende manieren waarop dit kan worden opgewekt. Vaak wordt er gekozen voor fossiele brandstoffen zoals kolen en door middel van kernenergie. Toch brengen deze wat nadelen met zich mee: bij gebruik van fossiele brandstoffen komen er broeikasgassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Dit is niet het geval bij kernenergie, maar daar zien we dan weer het grote nadeel dat dit heel wat afval met zich meebrengt.

Een nieuwere manier om elektriciteit op te wekken, is door gebruik te maken van duurzame stoffen. Dit zijn stoffen die nooit zullen opraken, denken we hierbij maar aan de zon, de wind, water enzovoort. Deze zijn dus niet schadelijk voor het milieu.

Enkele redenen om te kiezen voor duurzame energie

  • Kiezen voor duurzame stoffen, is ook kiezen voor het milieu dat niet meer beschadigd of vervuild wordt, zeer handig voor je kinderen en kleinkinderen later.
  • Wat je bijvoorbeeld zelf zou kunnen doen, is kiezen voor zonnepanelen. Dit is in het begin een serieuze investering, maar na enkele jaren heb je dit er alweer uitgehaald. Een groot voordeel voor je budget dus.
  • Berekend werd dat we binnen een aantal jaren geen grijze energie meer zouden hebben voor iedereen. Bij duurzame energie is dit natuurlijk niet het geval, want deze raken niet op!

    Ook wel interesse in duurzame energie?

    Ben je na dit alles te lezen ook wel geprikkeld om te kiezen voor duurzame energie en wil je er graag nog meer informatie over? Bekijk dan zeker eens het aanbod dat je terugvindt op het internet. Natuurlijk is het ook mogelijk dat je hierna toch nog verdere vragen zult hebben hierover. Neem in dit geval zeker contact op met je energieleverancier en bekijk zeker wat de mogelijkheden zijn voor jou.