Blackberry en de overname die er geen is...

From Hero to Zero... het is waarschijnlijk de beste omschrijving van het snelle debacle van de ooit oppermachtige smartphone Blackberry. Dat bedrijf ging tijdens het weekeinde over in de handen van de financiële holding Fairfax Financial Holdings.

Maar velen hebben vragen bij die overname. Want die lijkt meer op een kerel die zegt dat hij je huis - dat op instorten staat - voor een paar miljoen overkoopt... nadat hij het heeft geïnspecteerd en... indien hij genoeg cash bij de bank krijgt. Er is dus geen overname, schrijft de Wall Street Journal, maar niets meer dan een Letter of Intent om de boeken van naderbij te bekijken.

Zelfs indien Blackberry de 2,6 miljard dollar die het in cash bezit aanwendt om de deal te financieren, dan nog komt Fairfax 1,6 miljard te kort, en gezien het weinig hoopvolle toekomstscenario van het bedrijf zal het niet evident zijn geldschieters te vinden, denkt de New York Times. Reuters maakte een prachtige grafiek van de situatie waarin Blackberry gevangen zit: geen marktaandeel, geen aandelenwaarde en geen inkomen.

blackberry koers, grafiek Blackberry

Bron: Express.be