Colruyt bouwt Belgisch marktleiderschap verder uit

De retailgroep Colruyt heeft tijdens de eerste helft van zijn boekjaar een omzet gerealiseerd van 4,3 miljard euro. Dat betekent een stijging met 4,6 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst nam met 9,7 procent toe tot 176,2 miljoen euro.

De groei werd vooral gedragen door de supermarkten van Colruyt , waar een omzetgroei met 4 procent tot 2,7 miljard euro kon worden opgetekend. Colruyt zegt zijn marktaandeel in België met 0,25 procentpunt verder uitgebouwd te kunnen hebben tot 26,1 procent. De divisie groothandel en foodservice, waarin ook de keten Spar zit vervat, boekte een omzetgroei met 5,2 procent tot 725 miljoen euro. Bij de andere activiteiten, waaronder de tankstations van de keten DATS24, werd een omzetgroei van 1,3 procent tot 374 miljoen euro gemeld.

Die beperkte groei zou vooral te wijten zijn aan de grote prijsconcurrentie tussen de tankstations. Over het hele jaar verwacht Colruyt een winst die met het niveau van vorig jaar zal kunnen worden vergeleken.

Bron: Express.be