Randstad wil studenten relevante bijbanen aanbieden

Het wervingsbedrijf Randstad wil met het hoger onderwijs een samenwerking opzetten om aan studenten bijbanen te kunnen aanbieden die relevant zijn voor de gevolgde richting. Op die manier kunnen studenten volgens Randstad al tijdens hun studie praktijkgerichte competenties opbouwen en hun curriculum vitae versterken.

Sinds vorig jaar heeft Randstad daarvoor al een samenwerking lopen met de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Dankzij de banen, die binnen de opleiding geïntegreerd worden, moet volgens het wervingsbedrijf een betere doorstroming van de studenten naar de arbeidsmarkt gegarandeerd kunnen worden. Randstad geeft aan de studenten daarbij ook sollicitatietraining.

De meerderheid van de studenten en werkgevers reageerden volgens Randstad positief op het experiment. Randstat wil het project ook aan andere onderwijsinstellingen aanbieden, maar wijst erop voor het initiatief geen subsidies te ontvangen, zodat de werkgevers voor de financiering dienen in te staan.

Bron: Express.be