Amazons Kindle Fire is de grote winnaar van de kerstverkopen

Goedkopere tablets zijn populairdere eindejaarscadeaus in vergelijking met de eerder duurdere iPads of iPhones. Dat blijkt uit een onofficieel rapport van Flurry, dat de verkoop van mobiele apparaten analyseert.

Het bedrijf vergeleek het aantal activeringen van een aantal tablets op Kerstdag en vergeleek die met het gemiddelde aantal activeringen op elke dag van de drie weken voorafgaand aan 25 december.

Het klassement ziet er als volgt uit:

 • 1. Amazons Kindle Fire, met 24 maal meer activeringen op 25/12 dan op een gemiddelde dag tijdens de 3 voorafgaande weken. (Tegen 41 maal meer in 2011)
 • 2. Acer, 5 tegen 1
 • 3. Apple , 2 tegen 1 (tegen 6 maal meer in 2012)
 • 4. Samsung 1,9 tegen 1

  Nog volgens Flurry gaat de ranschikking niet helemaal op. Het is duidelijk dat tweedehands iPads doorheen de familie circuleren (en deze niet als nieuwe activeringen worden geteld) en dat ouders hun kinderen voornamelijk goedkopere Adroidtablets schenken.

  Ook het feit dat Amazon.com de Kindle tegen kostprijs verkoopt als vehikel om de rest van de waren in zijn webwinkel te slijten geeft de online retailer een enorm competitief voordeel.

  Sinds Apple in 2010 de iPad op de markt bracht zijn computertablets nu echt mainstream geworden. Dit jaar alleen zijn wereldwijd al meer dan 200 miljoen tablets verkocht. Ook grootwarenhuizen als Tesco (VK) en Carrefour (Frankrijk) hebben recent eigen budgettablets gelanceerd.

  amazon kindle sales

  Bron: Express.be