Sligro neemt horecabedrijf over

Sligro Food Group N.V., gevestigd te Veghel en Horeca Totaal Sluis B.V., gevestigd te Sluis, met als handelsnaam Deli XL Horeca Totaal Sluis, delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van alle aandelen van Horeca Totaal Sluis door Sligro .

Horeca Totaal Sluis realiseerde in 2013 een omzet van € 20 miljoen. Er zijn op fulltime basis circa 40 medewerkers werkzaam. Horeca Totaal Sluis richt zich vooral op (recreatie)horeca, institutionele klanten en heeft een sterk seizoenskarakter. De omzet wordt overwegend bezorgd, maar er is ook een zelfbedieningsafdeling. Dit sluit naadloos aan bij de foodservice-activiteiten van Sligro Food Group. Partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom. Sligro Food Group verwacht dat de overname direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Sligro beoogt om op termijn vergelijkbare bezorgklanten in de regio West-Zeeuws Vlaanderen vanuit Sluis te gaan bedienen. Het marktaandeel in de foodservicemarkt van Sligro Food Group zal naar verwachting toenemen met circa 0,3%.

Conform de SER -fusiecode zijn de werknemersorganisaties en de SER op de hoogte gesteld. De ondernemingsraad van Sligro Food Group is om advies gevraagd. Partijen streven ernaar om de transactie in februari te formaliseren. Sligro Food Group bestaat uit foodretail- en foodservicebedrijven, die zich direct en indirect richten op de Nederlandse markt van de etende mens. Dit geschiedt bij Foodservice als groothandel en bij Foodretail als groothandel en detaillist.

Sligro Food Group streeft ernaar een constant en beheerst groeiende kwaliteitsonderneming te zijn voor al haar stakeholders. Over het jaar 2012 is een omzet gerealiseerd van bijna € 2,5 miljard met een nettowinst van bijna €70 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis bedroeg ruim 5.800. De aandelen van Sligro Food Group staan genoteerd op Euronext Amsterdam .