Minister Lieten heeft vragen bij eventuele samenwerking Telenet en De Vijver

Een intensieve samenwerking tussen het mediabedrijf De Vijver en kabeldistributeur Telenet zou belangrijke consequenties kunnen hebben en tot een grote machtsconcentratie kunnen leiden. Dat heeft Vlaams minister van media Ingrid Lieten gezegd in een reactie op berichten dat het Amerikaanse concern Liberty, hoofdaandeelhouder van Telenet , interesse zou hebben om in het kapitaal van De Vijver, de groep boven onder meer de televisiezenders Vier en Vijf, te stappen.

Daardoor zou Liberty echter in Vlaanderen zowel de kabel beheren, een groot gedeelte van de markt voor betaaltelevisie controleren en ook televisiezenders uitbaten. Er moeten volgens Ingrid Lieten dan ook vragen worden gesteld over die mogelijke samenwerking. Volgens haar moet onder meer worden gevraagd worden of ook de andere televisiezenders bij de distributie op een gelijke manier behandeld zullen worden en de samenwerking tot een verdere verschraling van het Vlaamse medialandschap zou kunnen leiden.

De minister zegt aan de Vlaamse Regulator voor de Media een eerste analyse gevraagd te hebben om de situatie beter te kunnen beoordelen.

Bron: Express.be