Update Dexia's financieringsronde

Volgend op een globale marketingcampagne, profiteerde Dexia Crédit Local van gunstige marktomstandigheden om een 1,5 miljard USD, 5-jaar benchmark transactie uit te geven op 23 januari 2014. Deze transactie is de emittent's tweede Dollar uitgifte onder zijn gegarandeerde US Medium Term Notes programma sinds de terugkeer van de bank naar de markt als een regelmatig emittent van overheidsgegarandeerd schuldpapier. De deal was erg in trek bij investeerders met een orderboek van meer dan 2 miljard USD en meer dan 50 accounts. Het investeerdersbestand was goed gediversifieerd wat betreft type investeerders en geografische spreiding en bestond voornamelijk uit "buy and hold" investeerders. 25,3% van de investeerders waren centrale banken en supranationale instellingen.

Deze US Dollar benchmark volgt een 1,25 miljard EUR, 7-jaar benchmark gelanceerd op 15 januari 2014, een transactie die ook zeer goed ontvangen werd door de markt met een definitief orderboek van meer dan 1,5 miljard EUR verspreid over 70 accounts uit Europa, Azië en het Verenigd Koninkrijk, onderschreven door vermogensbeheerders en banken (respectievelijk 36% en 34%) alsook centrale banken en supranationale instellingen met een aandeel van 23 %. De investeerders kwamen uit Azië (15%), Europa en het Verenigd Koninkrijk (25%), Duitsland en Oostenrijk (19%), Frankrijk (14%) en Spanje en Italië (6%).

Dankzij deze beide uitgiften kan Dexia Crédit Local zijn Euro en US Dollar overheidsgegarandeerde financieringscurven verder uitbouwen, en zo liquide publieke benchmarks verschaffen aan het sterk gediversifieerde investeerderpubliek dat werd opgebouwd sinds de inaugurele uitgiften in 2013.

Sinds de lancering van de overheidsgarantie op 24 januari 2013, liet de positieve respons van de investeerders Dexia Crédit Local toe om een totaal van 7,1 miljard EUR aan termijnfinanciering in te zamelen in 2013 en 3,25 miljard EUR in 2014. De Groep werd ook goed ontvangen in de geldmarkt met meer dan 1 700 korte termijn Certificates of Deposit of Commercial Paper uitgiften in 2013.

Naast haar herintroductie als regelmatig emittent van overheidsgegarandeerd schuldpapier, streeft Dexia er ook naar om terug te keren naar de repo-markt.