'Ontslag Didier Bellens bij Belgacom was politieke gemotiveerd'

Het ontslag van Didier Bellens bij het telecombedrijf Proximus was politiek gemotiveerd en niet gefundeerd. Dat heeft John Bigwood, raadsman van Didier Bellens, in een gesprek met de krant De Standaard gezegd. Proximus stuurde in november vorig jaar zijn chief executive Didier Bellens om dringende reden weg.

Minister van overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille stelde daarbij dat Bellens wegens grove fouten geen recht had op een ontslagvergoeding. Onder meer gaf de minister aan dat Bellens met zijn acties en woorden geregeld het imago van het bedrijf schade had toegebracht en bovendien de vertrouwensband met de overheid, eigenaar van het bedrijf, volledig had ondermijnd.

Bigwood gaf echter aan dat die betichtingen geen enkele grond hebben en Didier Bellens dus recht heeft op een vertrekvergoeding. Hij voegde er aan toe dat de exacte claim nog wordt berekend. Eerder was gewag gemaakt van een eis van 5 miljoen euro. De raadsman liet nog wel verstaan alsnog te hopen op een minnelijke schikking.

Bron: Express.be