'Vergelijking met Telefónica zet overname Whatsapp in ander perspectief'

De Amerikaanse berichtendienst Whatsapp - die eerder deze maand voor 19 miljard dollar in handen kwam van Facebook -kondigde deze week aan dat het naast gratis berichten in de toekomst ook gratis telefoongesprekken gaat aanbieden. Whatsapp heeft de sms-berichtenmarkt gerevolutioneerd. Het is er in geslaagd op vijf jaar tijd 450 miljoen gebruikers op te tekenen. De Spaanse krant El Mundo zet die cijfers in perspectief:;/p:

‘Telefónica, ‘s werelds op vijf na grootste en een van de meest concurrentiële telecombedrijven, deed er 90 jaar over om 320 miljoen klanten te overtuigen. Telefónica heeft 130.000 werknemers; Whatsapp 55. Het volume aan sms-berichten dat Whatsapp dagelijks verstuurt is gelijk aan het volume van alle andere telecombedrijven... gecombineerd. Het gaat dus om een echte revolutie omdat de technologie een totaal nieuwe manier van geld verdienen mogelijk maakt die gebaseerd is op één waarheid: ‘Wie iets gratis krijgt en er tevreden over is, is niet de klant, maar het product.’

Facebook heeft de hand gelegd op 450 miljoen telefoonnummers, uitgebreide gebruikersdata inbegrepen. Dit alles kan worden omgevormd tot harde cash.

Bron: Express.be