Moet Telenet gedeelte van zijn televisie-abonnees schrappen?

Het telecombedrijf Telenet dreigt mogelijk één derde van zijn televisie-abonnees te verliezen. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europees Hof van Justitie over het overnamedossier van Interkabel. Telenet nam zes jaar geleden 800.000 klanten over van Interkabel, aanbieder van televisiediensten in een belangrijk aantal Vlaamse gemeenten.

De transactie werd echter door Proximus , dat eveneens een bod op de activiteiten had uitgebracht, aangevochten. Proximus protesteerde daarbij tegen het feit dat zijn aanbod werd geweigerd. Het Europese Hof van Justitie stelt nu dat ook andere partijen op de klantenportefeuille van Interkabel hadden moeten kunnen bieden. Volgens een aantal waarnemers zal de auditeur bij de Raad van State wellicht de visie van het Europese Hof van Justitie volgen, waardoor de overname van de klantenportefeuille door Telenet mogelijk vernietigd zou worden.

In een reactie noemt Telenet die conclusies echter voorbarig. In het slechtste geval dreigt volgens het bedrijf een schadevergoeding, waarbij de verantwoordelijkheid in eerste instantie bij de intercommunales achter Interkabel zou liggen.

Bron: Express.be