Ontslag Didier Bellens pas eind volgend jaar voor de rechter

Het zal nog tot eind volgend jaar duren vooraleer het proces van Didier Bellens tegen zijn voormalige werkgever Proximus daadwerkelijk behandeld zal worden. Dat is gebleken voor de arbeidsrechtbank in Brussel, waar het proces werd ingeleid en waar de advocaten van beide partijen een conclusiekalender hebben afgesproken.

Didier Bellens was tien jaar chief executive van telecomoperator Proximus , maar werd in november vorig jaar ontslagen na aanslepende conflicten met ministers van de federale regering, hoofdaandeelhouder van het bedrijf. Volgens de regering had Didier Bellens zich door een aantal denigrerende uitlatingen over ministers aan zware fouten schuldig gemaakt. Dat wordt door de voormalige chief executive betwist.

Volgens een aantal bronnen zou Bellens een schadevergoeding tussen 3 miljoen en 5 miljoen euro eisen, maar die bedragen zijn volgens zijn raadsman overdreven. Didier Bellens zou enkel het bedrag eisen waarop hij recht zou hebben indien hij zijn normale mandaat tot maart volgend jaar had kunnen uitdoen.

Bron: Express.be