Providers spelen in op wens consument overal tv-kijken

Of je nu een film op zet voor het slapen gaan, of een serie kijkt wanneer je geniet van een warm bad. TV kijken via je laptop, tablet en smartphone wordt steeds populairder. Providers maken het ons ook steeds gemakkelijker. Bedrijven als Netflix, YouTube en televisie providers komen met steeds meer handige apps waar we overal kunnen genieten van wat entertainment. Of je nu in de bus zit, op het treinperron staat of op de wc zit; je hebt je favoriete films en series altijd bij de hand.

Tvkijken

Providers spelen in op wens consument

Dat dit gemak steeds populairder wordt, is ook terug te zien aan de ontwikkelingen bij providers. Zo introduceerde Telfort op 3 april een vernieuwde app waarmee klanten niet kunnen genieten van tv kijken op alle schermen, maar ook in alle landen in de EU Tv kunnen kijken. Met de vernieuwde update van deze app kunnen alle tv-programma’s en video’s eenvoudig teruggekeken worden binnen de grenzen van de EU. Niet alleen via de wifi, maar ook gewoon via 4G.

Steeds meer nieuwe initiatieven

Enkele jaren gelden werden er al steeds meer nieuwe initiatieven geïntroduceerd die inspelen op de behoefte aan gebruikersgemak. Zo kun je middels een Chromecast gemakkelijk beeld en geluid casten via ieder toestel in huis dat is aangesloten op het wifi netwerk. Zo kun je het YouTube filmpje op je telefoon naar de televisie casten, en samen met het hele gezin een film kijken op Netflix. Maar ook merken als Apple en Samsung hebben hier over nagedacht. Zo kan een Samsung telefoon gemakkelijk casten naar een Samsung Smart tv. Hetzelfde geld voor de iPhone en de Apple tv.

Ook offline genieten

De meeste initiatieven werken alleen met een goede wifi verbinding. Deze wifi verbinding wordt gebruikt om tv terug te spoelen, op te nemen of te herhalen. Maar ook de Chromecast, de Apple tv en de Samsung Smart tv werken alleen met casten op een goede wifi verbinding. Heb je nu even geen internet tot je beschikking? Er komen ook steeds meer initiatieven naar voren waarbij je ook offline kunt genieten van entertainment. Zo heeft Netflix enkele tijd geleden films beschikbaar gemaakt voor downloaden. Een x aantal films kan (met wifi verbinding) op het toestel opgeslagen worden. Deze kunnen dan teruggekeken worden op het moment dat er even geen internet verbinding beschikbaar is. De toekomst brengt gegarandeerd meer initiatieven waarbij er ook zonder internet tv gekeken kan worden.