Zakelijk leasen en investeren in je bedrijf

Zakelijk leasen en investeren in je bedrijf

Wanneer jij als bedrijf wilt groeien, dan zul je dit moeten doen door middel van investeringen. Bij investeringen denken de meesten natuurlijk direct aan een enorme uitgave, terwijl dit voor sommige bedrijven absoluut niet nodig is. Zo kan bijvoorbeeld het aanschaffen van een nieuwe bedrijfsbus al dusdanig veel opleveren, dat je hiervoor een groei weet te realiseren van tientallen procenten per jaar. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat er steeds meer bedrijven zijn die serieus nadenken over bijvoorbeeld het zakelijk leasen van een bedrijfsauto of bedrijfsbus. Door te kiezen voor leasen, betaal je maandelijks een vast bedrag en hoef je het geld dus niet in één keer uit te geven. Dit heeft als voordeel dat dit geld kan worden gebruikt om te investeren in andere facetten van je bedrijf.

De vele voordelen van zakelijk leasen

Veel beginnende ondernemers zijn vaak huiverig voor het leasen van een auto of bedrijfsbus. Totaal onnodig als je het ons vraagt. Belangrijk is natuurlijk wel dat je goed kijkt of het meerwaarde heeft en je niet alleen gaat leasen omdat je dan een nieuwe auto kunt rijden die je anders niet kunt betalen. Omdat je als ondernemer natuurlijk altijd op zoek bent naar manieren om te kunnen besparen op de kosten en tegelijkertijd je efficiëntie te vergroten, kan leasen uitkomst bieden. Zo heb je als voordeel dat je kunt kiezen voor een shortlease, waardoor je dus geen langdurig contract hebt van meerdere jaren. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken over onderhoud en reparatie en heb je vaak verschillende fiscale voordelen, zoals belastingaftrek.

Investeren in je bedrijf

Het investeren in je bedrijf is een belangrijke stap richting groei en succes. Door te investeren leg je de basis voor onder andere innovatie, modernisering en het vergroten van je markt. Door te kiezen voor zakelijke leasen, heb je geld ‘over’ om bijvoorbeeld een nieuwe productielijn op te tuigen of te investeren in software die processen kan vergemakkelijken. Dit heeft als voordeel dat je bepaalde dingen sneller en beter kunt uitvoeren, waardoor je op lange termijn dus sneller groeit en opnieuw kunt investeren in je bedrijf. Belangrijk is daarbij wel dat je goed kijkt welke investeringen nodig zijn om de groei te bevorderen en welke investeringen handig zijn voor bepaalde processen. Zo kan het zijn dat een bepaalde investering handig is, maar niet direct in verhouding staat tot het voordeel die het je oplevert. Deze kun je dan beter even parkeren en uitstellen tot een later moment.

Welke keuze maak jij?

We snappen heel goed dat het als ondernemer lastig is een keuze te maken. Toch is dit iets waar je als ondernemer bijna dagelijks voor komt te staan. Bij iedere keuze die je maakt zullen er gevolgen aan kleven, die de ene keer wat beter uit zullen vallen dan de andere. Wat daarin dus vooral belangrijk is, is dat je voor jezelf een afweging maakt die bij je bedrijf en ook doelen past. Dat geldt dus ook voor het leasen van een auto. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe Audi, maar kun je ook kijken naar wat je daadwerkelijk nodig hebt en gaan voor een uitgeklede versie van een Volkswagen. Welke keuze je ook maakt, hij moet in alle opzichten verantwoord zijn.